Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Αναβολή Προκήρυξης του Προγράμματος Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα II

Αναβολή (σύμφωνα με το ΦΕΚ 1607/10-05-2012) για το Φθινόπωρο του 2012 που αναμένεται να Προκηρυχθεί πήρε το πρόγραμμα Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα ΙΙ από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας.
 
Το πρόγραμμα αυτό, σε συνέχεια του Προγράμματος Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα Ι θα έχει το ίδιο «καινοτομικά» χαρακτηριστικά, καθώς θα καλύπτει μεγάλο εύρος οικονομικών δραστηριοτήτων της μεταποίησης, της πράσινης οικονομίας, των υπηρεσιών που δεν αποτελούν επιχειρηματικότητα ανάγκης. Δίνει έμφαση στα ποιοτικά και καινοτομικά χαρακτηριστικά κάθε επιχειρηματικού σχεδίου και στα προσόντα του υποψήφιου επιχειρηματία. Ευρεία είναι και η έννοια της καινοτομίας, καθώς σε αυτήν περιλαμβάνεται και επιβραβεύεται και η μη τεχνολογική και η οικολογική καινοτομία.
 
Το πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα ΙΙ», θα παρέχει κίνητρα σε κάθε πολίτη άνω των 18 ετών (και με προτεραιότητα τις γυναίκες) που επιθυμεί να ιδρύσει επιχείρησή μετατρέποντας την ιδέα του σε επιχειρηματική καινοτομία και ενισχύει υφιστάμενες μικρές ή πολύ μικρές, καθώς και νεοσύστατες επιχειρήσεις να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες, κ.α.
 
Η δημόσια χρηματοδότηση θα φτάνει μέχρι και το 60% των επιλέξιμων δαπανών.
 
Στις επιλέξιμες δαπάνες καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα ενεργειών, από το μηχανολογικό εξοπλισμό, ICT, διαμόρφωση εγκαταστάσεων μέχρι συμβουλευτική υποστήριξη, ανάπτυξη πρωτοτύπων, πιστοποίηση διαχειριστικών συστημάτων, προβολή κ.α.

Το πρόγραμμα θα στοχεύει στη δημιουργία και την ενίσχυση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας, ως μοχλό για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ενσωμάτωση γνώσης, ποιότητας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου