Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε την 01/11/2013 η Διαδικασία Αξιολόγησης για τη Δράση “ICT4GROWTH” από την ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Α.Ε.

Σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας αναμένεται να δώσει η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων τεχνολογικής και επιχειρησιακής καινοτομίας, των οποίων η διαδικασία αξιολόγησης ολοκληρώθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ. Πρόκειται για τη Δράση "Ενίσχυση Επιχειρήσεων για την Υλοποίηση Επενδυτικών Σχεδίων Ανάπτυξης – Παροχής Καινοτόμων Προϊόντων και Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας", ICT4GROWTH.
 
Υποβλήθηκαν 260 προτάσεις, εκ των οποίων οι 222 προκρίθηκαν προς αξιολόγηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Εγκρίθηκαν, καταρχήν, προς χρηματοδότηση 88 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 93 εκ. ευρώ και εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης 40 εκ. ευρώ.
 
Ειδικά, στην Αττική, λόγω υπερκάλυψης του διαθέσιμου προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης ύψους 20 εκ. ευρώ, παραμένουν ως επιλαχούσες 43 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ και εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης 17 εκ. ευρώ, για τις οποίες διερευνάται η δυνατότητα άμεσης εξεύρεσης επιπρόσθετων πόρων για τη χρηματοδότησή τους.
 
Με δεδομένη τη μεγάλη σημασία των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και το δυσμενές οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, η παρούσα Δράση αποτελεί ένα συνολικό αναπτυξιακό πλαίσιο για την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Μεταξύ των άλλων θετικών επιπτώσεων στην οικονομία, από την υλοποίηση των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων αναμένεται να δημιουργηθούν χίλιες (1.000) νέες θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου