Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

439 Νέες Καινοτόμες Επιχειρήσεις Εντάσσονται στο Πρόγραμμα "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα"

Στροφή στην Καινοτομία & την Επιχειρηματικότητα!

Στις 12/06/2012 Δημοσιεύθηκαν τα Αποτελέσματα Προγράμματος  Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα με 439 Νέες Καινοτόμες Επιχειρήσεις να Εντάσσονται στο Πρόγραμμα.

Στη χρηματοδοτική ενίσχυση 439 επενδυτικών σχεδίων νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων προχωρεί το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέσω της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης, του ΕΦΕΠΑΕ, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης υλοποίησης του Προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα».  

Το Πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» χρηματοδοτείται από το  επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-13.

Στο Πρόγραμμα υπεβλήθησαν συνολικά 1.148 επενδυτικές προτάσεις και εντάσσονται, μετά την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης, 439 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 63,135 εκ. ευρώ, εκ των οποίων το 56,5% αφορούν σε υπό σύσταση και νεο-ιδρυθείσες επιχειρήσεις και το 43,5% αυτών σε υφιστάμενες (έως 5 έτη λειτουργίας).

Η δημόσια δαπάνη των εντασσόμενων επενδυτικών έργων, η οποία καταβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό Δημόσιο, ανέρχεται στα 37.881.065,87 ευρώ, ποσό που υπερέβη τον αρχικά προβλεπόμενο προϋπολογισμό του Προγράμματος.

Εξαιτίας του αυξημένου ενδιαφέροντος των υποψήφιων επενδυτών και της υψηλής ποιότητας των προτάσεων, το Πρόγραμμα αναμένεται να αποτελέσει στο μέλλον σημαντικό εργαλείο για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης, της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της ώθησης της παραγωγικής οικονομίας.

Δείτε τον πίνακα όπου παρατίθενται τα χαρακτηριστικά των εντασσόμενων προτάσεων ανά Περιφέρεια στα Σχετικά Αρχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου