Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Προκήρυξη Προγράμματος «Εκσυγχρονισμός Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων».

Το Υπουργείο Ανάτπυξης και Ανταγωνιστικότητας προκηρύσσει δράση με τίτλο «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ», με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 30.000.000 €,  που θα καλύπτει το σύνολο της χώρας.

Αντικείμενο της δράσης είναι η ενίσχυση των πρατηρίων υγρών καυσίμων της χώρας για την εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Συστήματος Εισροών-Εκροών, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των πρατηρίων υγρών καυσίμων και την αποκατάσταση του ανταγωνισμού μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογικών εργαλείων. Με τα συστήματα αυτά επιτυγχάνεται η αποτελεσματική παρακολούθηση του ισοζυγίου καυσίμων από τις ελεγκτικές αρχές μέσω της διασύνδεσης του συστήματος με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. 

Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και η εξασφάλιση της παράδοσης ορθής ποσότητας καυσίμου στον καταναλωτή.
Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι οικονομικές μονάδες, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή (όχι ενώσεις επιχειρήσεων) που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στην ελληνικό χώρο, στο τομέα των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, το περιεχόμενο του Φακέλου Αίτησης, η διαδικασία αξιολόγησης προτάσεων για την ένταξη στη δράση περιγράφονται αναλυτικά στον Οδηγό που  αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της προκήρυξης.

Η υποβολή των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά σε τρεις (3) κύκλους ως ακολούθως:

Α’ Κύκλος:  Περιφέρεια Αττικής και Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης
Β’ Κύκλος:  Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Μαγνησίας, Ιωαννίνων
Γ’ Κύκλος:  Λοιπή Ελληνική Επικράτεια


Η έναρξη κάθε κύκλου υποβολής προτάσεων, θα ανακοινωθεί επίσημα στο διαδικτυακό τόπο της δράσης http://e_gas_station.ktpae.gr αμέσως μετά τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου